Dato Tirsdag d. 29. september 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Odense Domkirke
Lars Ringholm, forfatter og journalist
Lars Rindholm, forfatter og journalist

Den 10. juli 1920 overskred Christian d. X den gamle grænse mellem Danmark og Tyskland.

Siddende på en hvid hest gjorde han sit indtog i det genvundne Sønderjylland. Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig gjorde det muligt at genvinde en del af det land, der gik tabt i 1864.

De første år efter genforeningen var dramatiske. Hitlers magtovertagelse i 1933 skabte frygt for at tyskerne ville kræve Sønderjylland tilbage, hvilket i 1930’erne i dramatisk grad påvirkede dansk udenrigspolitik og var en væsentlig årsag til Samarbejdspolitikken under Tysklands besættelse af Danmark.

Med Bonn-erklæringen den 29. marts 1955 fandt Danmark og Tyskland vej til et samarbejde i grænselandet, der varetog de nationale mindretal på begge sider af grænsen.

Bemærk at på grund af Corona-restriktioner er der begrænset adgang. Hvis du vil være sikret en plads, så tilmeld dig senest en uge før foredraget afholdes.Kom et kvarter før, hvis du har tilmeldt dig.

Tilmelding kan ske til kirkekontoret sktknuds.domsogn@km.dk eller 66 12 03 92

Maleriet øverst i artiklen:
Hedvig Collen: Syning af flag til Sønderjylland 1920 på Christiansborg Slot 1919
Maleriet kan opleves på Grænsemuseet i Taps
Foto af maleriet er udlånt af Heltborgfoto.dk