Dato Torsdag d. 28. oktober 2021, Kl. 14:30 til kl. 16:30
Inger Solveig Nissen og Hanne Hedelund
Sønderjysk brødtærte, sang og fortælling

Sønderjylland. Et grænseland, og en egn, hvor der tales et helt særligt sprog. En virkelig blandingskultur – eller måske snarere et sted, hvor forskellige nationale identiteter lever side om side.

Der er historien – den officielle, som kommer i bøgerne, med politik, krige og konger, med folkeafstemninger og grænsedragninger.

Men hvordan ser det ud for de mennesker, der lever i historien og hvilke historier har de fortalt hinanden og er blevet præget af? Hvad betyder historierne for identiteten, tilhørsforholdet til et land eller en egn – og hvilken rolle spiller sproget?

Det er noget af alt dette, som vi kommer ind på denne eftermiddag, hvor Hanne Hedelund, som er født og opvokset i Frøslev, kommer på besøg. Hun vil fortælle nogle af alle de ”små” historier, fra hendes egn og familie – og i samtalen herom kommer vi måske lidt længere ind under huden på den større historie og hvad den gør ved mennesker.

Vi skal synge sammen og spise sønderjysk brødtærte, og sognepræst Inger Solveig Nissen læser op fra Siegfried Lenz’ fortælling ”Sønderjysk kaffebord”.

Aht. serveringen beder vi om tilmelding senest mandagen før på:

sktknuds.domsogn@km.dk eller 66 12 03 92